Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

10 dolog, amit érdemes feladni a boldogságodért

2015.03.24. 10:00 lukacszoli

Azt mondták, hogy a boldogság egy választás.

Sajnos hajlamosak vagyunk túlkomplikálni az életünket. Annyira, hogy nem is vagyunk képesek észrevenni, hogy a boldogság az orrunk előtt van.

the-pusuit-of-happyness.jpg

Hogyan segíthetnénk ezen? Tíz egyszerű dolog, amit érdemes feladni a boldogságért cserébe.

1, Ne foglalkozz azzal, hogy mások mit gondolnak rólad. Tudom, hogy ez nem mindig egyszerű, hiszen társas lények vagyunk. Senki sem vágyik arra, hogy kiközösítse a falka, vagy kitagadja a falu. Viszont ha túl sokat aggódunk azon, hogy ki mit gondol rólunk, nem több, mint energiapazarlás. Nem tetszhetünk mindenkinek és különben sem a mi dolgunk az ő fejükkel gondolkodni.

2, Ne akarj megfelelni mindenkinek. Ha az életed ritmusát nem a saját dobod üteme határozza meg, a törzsed nem fogja tudni, hogy hol keressenek. Legyél a legjobb "te", törekedj a legjobbra, amit ki tudsz hozni magadból és figyeld meg, hogy magadhoz fogod vonzani azokat az embereket, akiknek melletted van a helye.

3, Hagyd abba a pletykálkodást. Pontosan annyi időt töltenek mások azzal, hogy rólad pletykáljanak, amennyit te fecsegtél róluk. Hinni a pletykának olyan, mint látatlanban feltenni mindent egy soha nem látott lóra. Naiv.

4, Hagyd abba az aggódást. Amerre a gondolatok tartanak, arra áramlik az energia is. Az aggódás nem több, mint időt és energiát fektetni valamibe, amiről nem akarod, hogy megtörténjen. Tanulj meg elengedni és bízni.

5, Engedd el a bizonytalanságot. Ha túl komolyan vesszük magunkat, úgy gondoljuk, hogy mindenki más is így tesz. Belőled csak ez az egyetlen egy van az egész bolygón. Legyél az, aki vagy, legyél önmagad és hagy abba a bizonytalankodást. Senkit sem a bizonytalanságaid érdekelnek igazán és nem azok alapján fognak megítélni.

2012_07_pursuit-of-happiness-on-we-heart-it-visual-bookmark-30977314-on-imgfave-472334-475-339_large.jpg

6, Ne vegyél mindent magadra. Az az igazság, hogy az emberek túlságosan telítettek a saját életük dolgaival ahhoz, hogy minden érted, vagy ellened legyen. Ahogy az első főnököm mondta: "A világ nem körülötted forog. A legtöbb ember reakciója nem miattad olyan, amilyen. Engedd el."

7, Engedd el a múltat. Mindannyian sérültek vagyunk, mindenkinek voltak szülei, akik hibáztak és mindannyian átéltük a poklot. Nem hallgattál a szüleidre, amikor fiatalabb voltál, miért hallgatnál most a fejedben lévő hangokra? Az életed minden eseménye valamilyen új tapasztalatra tanított, vagy erősebbé tett.

8, Ne költs arra, amire nincs szükséged. A boldogságot nem pénzben mérik. Az egyszerű életvitel teret enged az élet folyásának. Hajlamosak vagyunk túlkomplikálni az életünket. Televásároljuk a lakásunkat mindennel, amitől boldogságot várunk. A kevesebb tényleg több.

9, Engedd el a haragot. A harag lyukat éget a haragos ember tenyerébe. Engedd el, most és mindörökre.

10, Engedd el a kontrollt. Az irányítás csak illúzió. Nem egy előre megtervezett világban élünk. Hagyd, hogy átöleljen az új és üdvözöld a változást, különben a merevségeddel fogsz megöregedni. Tanuld meg elengedni.

Forrás: Elephant Journal

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr217277835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása