Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Tücsökmantra örömzene

2015.06.04. 17:06 lukacszoli

A Tücsökmantra lemezbemutató koncerten már kétszer is jártam, mindkét alkalom zseniális lelki és zenei élmény volt. Cseke Szabi zenéje olyan nyugalmat és tisztaságot sugároz, ami a zajos és zaklatott ütemű hétköznapokból egy pillanat alatt a béke oázisába ránt.

A hangok létrehozása talán még a zene hallgatásánál is jobb. 5 éves korom óta zenélek, számos hangszerhez volt már szerencsém. Rézfúvósok, billentyűsök, pengetősök, mindenféle csudajó dolog, amivel kifejezhetjük a bennünk lévő érzéseket. Van, ami énekkel, van, amit hangszerrel könnyebb elmondani.

Ezúttal a zenélésben tevékenyen is részt vettünk. Ági ajánlotta az örömzenét Szabival. Tudtam, hogy ott a helyünk, az ilyeneken nagyon jó benne lenni. A napi feladatok elvégeztével padlógázon tekertem törzshelyemre, a Magnet házba. Ági mondta, hogy a hostelből hoz néhány vendéget is. Mondtam Szabinak, úgy néz ki, ma igen nemzetközi lesz a banda.

Kanadai, brazil, német, angol és amerikai társaink lettek erre a szép estére. Szabi mindenféle hangszerrel készült, mindenkinek jutott valami érdekesség. Gitárok, hegedű, tilinkó, csörgő-zörgő dolgok, zenko dob, kaval, baglama. Ági hozott egy csodálatos djembe-t, ez végül nekem jutott.

Az ütős hangszerek valami miatt eddig kimaradtak, pedig nagyon vonz ez a világ is. Főleg az ilyen régi, természetes ütősök állnak közel hozzám. Lábam közé ugrott hát a djembe és elkezdtem püfölni. Még jó, hogy a Frédis pólóm volt rajtam.

oromzene_3.jpg

Az első fél óra közös improvizálással telt. Játszottuk azt, ami kijött belőlünk. Úgy, hogy a legtöbbünknek ez volt az első élménye azzal a hangszerrel, amit kapott. Az eredmény fantasztikus lett, azonnal összehangolódtunk. Megjelent a tűz a tekintetekben és létrehoztunk egy olyan élményt, ami csak ott, csak nekünk szólt, tele szeretettel és jó energiával.

oromzene_2.jpg

A jammelés után énekelni kezdtünk. Szabi számos népdalból alkotott pozitív energiájú mantrát. Sok olyan magyar népdal van, amiben a gyönyörű dallam mellé fájdalmas szöveg tartozik. Ezek átfogalmazva, a negatív jelentéstartalmakat pozitívvá fordítva, gyógyító energiájú imákká válnak.

oromzene_1.jpg

Hogy a külföldi örömzene-társaink is be tudjanak kapcsolódni az éneklésbe, Ági leírta a szövegeket. Begyakoroltuk a kiejtést és újra nekiálltunk az energiák felszabadításának. Énekeltünk, doboltunk, zenéltünk. Amikor közösen, szeretettel hozunk létre valamit, azok olyan megismételhetetlen pillanatok, amik gőzerővel táplálják a bennünk lévő egyensúlyt és békét. Ott és benne vagyunk, az energiakör közepében, rólunk és nekünk szól.

 

Eseményajánló a következő napokra:

Gyertek, mind jó móka lesz!

Zoli

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr377518096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása