Maratont futni sok felkészülést igényel. Rengeteg kemény és hosszú edzést.
Szerencsére nem nekem.
Ancsur októberben futja a harmadik maratonját és már gőzerővel készül rá. Nagy teljesítmény, igyekszem támogatni, amiben tudom. Ez egyben azt is jelenti, hogy általában nekem marad a konyhatündér szerepe. Ezúttal zöldségfasírt volt a terv. A receptre rákeresve kiderült, hogy nem nagy trükk, csak össze kell keverni mindenféle zöldséget és gazt egy kis tojással és liszttel és már indulhat is a sütés.
- - 2 répa
- - 2 cukkini
- - 20 dkg mirelit kukorica
- - 10 dkg mirelit vegyeszöldség
- - 1 paradicsom
- - 1 lilahagyma
- - 3 gerezd fokhagyma
- - 2 tojás
- - 15 dkg mirelit spenót
- - 10 dkg csicseriborsó-liszt
- - 10 dkg kölesliszt
- - só, bors
A reszelős dolgokat lereszeltem, majd összekevertem az egészet. Gombócokat gyúrtam belőle és ment is a grillre. Az első adag egy picit lesült, majd Ancsur ötlete alapján tettünk alá néhány csepp olajat, utána már egyszerűbb volt sütni.
Az eredmény:
Nagyon finom, bár nekem azért egy kis hús csak hiányzik belőle.
A végére egy professzionális tipp:
A tojás törékeny.