Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Egészséges alternatívák

2013.11.27. 14:31 szancsurrr

24305.jpgGonosz fehér tészta, szemét fehér rizs, agyonfinomított fehér cukor. Bizony-bizony, ha fogyni szeretnél, vagy csak tudatosan étkezni, akkor a fehér mérgeket kerülni kell. Ennek hallatán sokan bepánikolnak, hogy akkor mégis mit egyenek a zsírban tocsogó rántott hús mellé? Őket ki kell, hogy ábrándítsam: minden aminek a neve rántott, felejtős. A rántott gomba, rántott brokkoli, rántott karfiol és egyéb rántott zöldségek is. Személy szerint kimondottan nem szeretem a rántott dolgokat, nem értem, hogy a zöldségeket (és a húst) miért kell ilyen zsíros, olajos rettenettel elrontani, bár amikor ezt hangoztatom, akkor kb. mindenki nagyon furcsán néz rám. Ilyenkor büszkén kihúzom magam, hogy milyen remek kis kajanáci vagyok én.

Viccet félretéve, szerencsére rengeteg olyan étel van, amelyek egészséges alternatívát nyújtanak a fogyókúrázóknak és/vagy életmód váltóknak. (Egyébként szerintem nem diétázni meg fogyózni kell, hanem életmódot váltani, tartós eredményt csak azzal lehet elérni, a kampányszerű fellángolások inkább csak hátráltatnak. Döntsd el hogy változtatsz az életmódodon és tedd meg az első lépést.)

Íme néhány tipp:

- Grillezz! Grillezett húsok, cukkini, padlizsán, paradicsom, hagyma, jöhet bármi, a fantáziádra van bízva.

Előnye: minimális zsiradék (ami NEM kacsazsír) szükséglet. Nagyon változatosan lehet fűszerezni, tehát nem lesz unalmas.

- Sütőzacskó: csirkecombot, szárnyat vagy akár egész csirkét is süthetsz zacskóban. Nagyon nyami.

Előnye: lásd grill, csak ez kevésbé macerás. Bedobod, kiveszed, megeszed.

- Fehér rizs helyett barna rizs.

Előnye: a magas glikémiás indexű fehér tesóval ellentétben a barna rizs lassan felszívódó CH (alacsony GI), tehát nem fog éhségroham rád törni fél órával ebéd után. Ráadásul rostban is gazdag, ami segíti az emésztést.

- Fehér tészta helyett teljes kiőrlésű.

Előnye: lásd barna rizs

-Egyéb köret ötletek: hajdina, köles, akinek sok pénze van, annak quinoa, saláta (igen, jól hallottad).

Első lépésként próbálj ki egyet a fentiek közül. Építsd be az étrendedbe, majd szépen fokozatosan hozz be egy újabb egészséges alternatívát. Az életmódváltásra is igaz az örökbecsű mondás:

"Életmódot váltani csak lassan és szépen, ahogy a hajdina rotyog már majdnem készen, úgy érdemes."

Ancsur

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr775660246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása