Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Te mit szedsz?

2014.01.27. 19:06 szancsurrr

Spirulina_tablets.jpg

Vannak jól bejáratott táplálékkiegészítőim. Ezeket már egy jó ideje szedem és érzem áldásos hatásukat.

A kiegészítők és vitaminok szedése természetesen nem helyettesíti a változatos étrendet. Viszont az a saját tapasztalatom, hogy még megfelelő étkezés mellett sem tudok mindenből eleget bevinni, ennek az egyik oka az, hogy elég sokat sportolok, így kénytelen vagyok bogyókkal pótolni.

1. Spirulina alga tabletta

A WHO adatai szerint a spirulina tápértéke nagyobb bármilyen ismert élelmiszernél vagy orvosi készítménynél. Szerepel az űrhajósok érendjében is, mivel minden benne van, amire az emberi szervezetnek szüksége van.

A spirulina alga apró fonálszerű édesvízi alga, mely nem rendelkezik növényi tulajdonságokkal, nincs gyökere, szára és levelei. Nincsen sejtmagja, sejtfala, sejthártyája, ennek köszönhetően igen magas a felszívódás hasznosulása, mely közel 90%. Immunerősítő hatása verhetetlen, közel 4000 féle hatóanyagot tartalmaz!

Gyakorlatilag az összes, az emberi szervezet számára szükséges és nélkülözhetetlen vitamint, ásványi anyagot, aminosavat, enzimet és fehérjét könnyen emészthető, természetes formában tartalmazza. Ezek a tápanyagok védik, táplálják, méregtelenítik és energiával töltik fel a szervezetet és annak életfolyamatait.

Mivel lúgos hatású, segítséget nyújt a szervezet elsavasodásával szemben. Méregtelenítő tulajdonsága lévén a méregtelenítő kúra kiegészítésére tökéletes, mert akadályozza a nehézfém tartalmú mérgek felszívódását, megtisztítja a vért az ártalmas anyagoktól és a salakoktól.

A többszörösen telítetlen zsírsavak csökkentik a magas vérnyomást, részt vesz a zsír anyagcseréjében, serkenti a sejtek szaporodását, erősíti az immunrendszert, segítenek a gyulladásos folyamatok, valamint a szív és érbetegségek megelőzésében.

Az esszenciális zsírsavakat minden sejt használja, és különösen fontosak az oxigénszállítás szempontjából. Hatással vannak még a haj, bőr, körmök egészségére, és szerepet játszanak a véráramban levő koleszterin lebontásában. Ezek nem veszélyes zsírok, és létfontosságúak az egészséghez.

A spirulina igen hatékony a keringési rendszer elváltozásainak, az ízületi gyulladásos (mint a reuma és más gyulladásos) betegségek, különböző bőrelváltozások (például ekcéma, pattanások, bőrgyulladások), allergiák, asztma és szklerózis multiplex kezelésében.

És valóban! Amióta szedem, a hajam, a körmöm határozottam megerősödött, a bőröm szebb lett. És ezek "csak" a látványos hatásai.

Spirulinát mindenkinek!

Porcerősítő

Msm, kondroitin-szulfát, glükozamin és kollagén tartalommal.

Mivel a sport miatt az ízületeim nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, ezért preventív jelleggel, kúraszerűen szedem a porcerősítőt. (Egy kúra 3 hónap, mait egy hónap szünet követ.)

C vitamin

Télen alap. Az aszkorbinsav fokozza szervezetünkben az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát, melyek szembeszállnak a testünket megtámadó kórokozókkal, és fokozza a fehérvérsejtek működését. Jelentősen csökkenti a meghűléses betegségek, a nátha tüneteit.

Kalcium + D vitamin

A törés óta kötelező. Fontos, hogy olyat válasszunk, amiben D vitamin is van, mert a kalcium csak ennek segítségével tud felszívódni.

Elsődleges hatása a csontok és a fogak felépülése és épen tartása. Erős csontozat és fogazat csak elegendő kalcium jelenlétében alakulhat ki. Szerepet játszik az idegrendszer működésében, az izmok összehúzódásában, segít a szervezetnek például a szabályos szívműködésben, a mélyebb alvásban, az idegrendszer megerősítésében. Előnyösen hat az enzimek működésére, mérsékli a légúti allergiás tünetek erősségét. Szükséges továbbá a véralvadáshoz, hasznos lehet hát- és derékfájásban szenvedők számára.

Ti mit szedtek?

Ancsur

Forrás:

http://www.biotechusashop.hu/enciklopedia/Spirulina/

http://www.webbeteg.hu/keresok/tapanyagok/30/

http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/1877/a-c-vitamin-elonyok-es-artalmak

 

 

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr95785016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amarillalalal 2014.01.27. 21:06:19

Ez tök jó téma! Az én véleményem is hasonló ezért én ezeket szedem:

- vas, mivel anémiás vagyok/voltam
- vas mellé muszáj C vitamint szedni, hogy jobban hasznosuljon, meg egyébként is
- kalcium (az enyémben is van D vitamin, éljen!)
- magnézium, nekem főképp göcsök ellen kell
- l-carnitin, ezt főképp sportoláshoz, fogyáshoz ajánlják, nem nagyon érzem a hatását, ha elfogy lehet elhagyom
- glükozamin tartalmú cucc

Egyébként régóta tervezem, hogy komolyabban is utánanézek ezeknek a dolgoknak, hogy mit mivel érdemes szedni, melyik az ami tényleg hasznosul, milyen formában kellene beszedni, mennyi lenne a normál felnőtt adag egy napra...

Ja és egy érdekes adat: egy glükozamin molekula 3 víz molekulát képes megkötni, ezért IS kell nagyon sokat inni.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.01.28. 13:12:53

@Amarillalalal: Az L-carnitin szerintem kamu. Egy darabig én is ittam, de semmi hatása nem volt. Az alga viszont tényleg jó, azt érdemes kipróbálni.

bellone 2014.01.29. 13:48:01

@szancsurrr: Szia! Most nem szedek semmit, de két éve vashiányos voltam, a Humet-R szirup 3 hét alatt helyre tett. Viszont a spirulinát ajánlották akor is, ezért érdekel úgy általában. Mennyit szedsz naponta(mg) és mikortól érezted a hatásokat?

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.01.29. 21:32:32

@bellone: Szia :) Felnőtteknek 2-6 tabletta a javasolt, abból, amit én szedek, de mindegyik dobozára rá van írva hogy mennyit kell. Én 4-et veszek be a 250 mg-osból, tehát összesen 1000mg-ot. A hatás kb. két hét múlva már érezhető. Megerősödik a körömöd és a hajad is. Érdemes kipróbálni.

2014.01.29. 23:04:22

@szancsurrr: Mi az, hogy salakanyag a vérben?!

Ne haragudj, ez hülyeség.

Kérheted, ne írjak a blogodra.
Ne írj butaságot, amit bárki komolyan vehet...

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.01.30. 08:56:41

@saaby.: Köszönjük az építő jellegű hozzászólást :)))

bellone 2014.01.30. 11:44:47

@szancsurrr: A haj és körömerősítés nem prioritás, de azért vettem egy próbaadagot, hátha kilugozza belőlem a salakanyagot.:-)

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.01.30. 12:45:21

@bellone: Azért írom ezeket, mert ezek látványosak. A többi hatása nem ilyen kézzelfogható, mondjuk tény, hogy mióta szedem nem voltam beteg. koppkoppkopp.

bellone 2014.01.30. 15:08:17

@szancsurrr: Már én is szedem, semmi nem tudott eltántorítani!:-)

2014.01.30. 20:54:37

@szancsurrr: Ez kérdés volt.

A vesében szűri meg a szervezet a vért, s távolítja el belőle ami nem odavaló.

-Hogyan módosítja a beszedett alga a vese működését?
-Hogyan gátolja a nehézfémek felszívódását(bár a felszívódás nem összetévesztendő a felhalmozódással, ami valójában történik), mert ez orvosi Nobel-díjat érne?
-Mi a lúgosítás? A vér PH-értéke nem befolyásolható táplálkozás útján az orvostudomány mai állása szerint.

Cinikusnak egyszerűbb lenni, mint elgondolkodni, és érdemben válaszolni. Több éve olvaslak, de azóta, hogy "egyensúlyozol" nagyon sok kritika, és ellenőrzés nélkül átvett tartalmat jelentettek meg. Helyes ez?

2014.02.06. 23:03:17

@szancsurrr: Vártam az érdemi választ, miért jó lúgosnak lenni?!

Ez, így csak hangulatkeltő bugyutaság.

2014.02.08. 20:59:38

Hmm.. tényleg az a válaszod, hogy nem válaszolsz?
Ez nagycsoportban volt utoljára megoldás.

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.02.09. 08:09:25

Ennyi hülyeséget egy oldalon!

Orsi70 2014.03.01. 14:02:32

Évek óta rendszeresen kérem az antioxidáns szintemet. Jó visszaigazolás arra, hogy jó a "cucc" amit szedek.
Ez egy komplex készítmény, több mint egy multivitamin. Emellett omega3, és glükozamin. Főleg most, hogy tropa a térdem.

Ha nem vagyunk orvosok, gyógyszerészek, biológusok nehéz magunktól összerakni mi mivel működik hatékonyan. Én ezt rábízom a szakemberekre, akik ezt a készítményt összeállították.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.03.07. 20:06:17

@Orsi70: Ezt hol kéred? Dokinál lehet ilyet?

Orsi70 2014.03.08. 06:12:49

@szancsurrr: Csak most látok egy elgépelést! Mérem az antioxidáns szintemet, nem kérem.
süti beállítások módosítása