Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Elfáradtam

2014.02.03. 09:46 lukacszoli

Hetek óta alig tudok aludni. Lemerült az elem. Sokszor előfordult, hogy lefekvés után még 1-2 órán át a híreket olvasom az ágyban. Néha pedig a szokásos 7 óra helyett már 5-kor felébredek. Ennek megvan az az előnye, hogy a nap szinte minden percében roppant tájékozott tudok lenni és nem igazán van olyan hír, ami ne jutna el hozzám. Miután elfogynak a szokásos portálok új tartalmai, nekiállok új információk után kutatni. Számos olyan tudományterülettel ismerkedtem meg, amiről korábban nem is hallottam.

A viccet félretéve: nagyon vacak, hogy a korábbi 8 óra alvás az utóbbi időben 3-4-5 órára csökkent. Az élet gőzerővel zajlik, több területen is nagyon kell koncentrálnom, hogy a folyamatban lévő dolgok, ügyek haladjanak a megvalósulás felé. Ügyfelek, szerződések, tárgyalások. Szerencsés esetben 5 órakor végzek a munkával, azonban a gondolati teremtés még hosszan elkísér. Az éjszaka közepén felébredek és már pötyögöm is a frissen megálmodott dolgokat a jegyzetelős alkalmazásba. Százával gyűlnek az ötletek, lassan egy egész polcot megtöltenek az ötletfüzetek. A megírt üzleti terveket megvalósítva egy kisebb falu lakosságának tudnék munkát adni. Azonban ez a teremtő folyamat lelki síkon jóval gyorsabban zajlik, mint fizikailag. Sajnos sokszor kell szembesülnöm azzal, hogy a kidolgozott, aprólékosan felépített tervek megvalósítása jóval lassabban halad, mint azt szeretném. Számos körülmény szuboptimális helyzeteket okoz. Ezek az elakadások roppant bosszantóak, ráadásul az utóbbi időben úgy érzem, hogy a kelleténél jobban foglalkoztatnak ezek a gondok.

De elég a füstölgésből!

frantic_marketing.jpg

Vettünk Nyugalom teát, ami a leírása szerint pont ilyesmire való. Egy adag nem segített, kettő is csak éppen. Ma szereztem mellé Mandala Night Flight és Golden Aura teákat. Korábban a stresszesebb időszakokban mindig segítettek. Teljes harci díszben vonulok fel, hogy elűzzem a stresszt és nyugalmat, békét hozzak a helyére. Ezeknél durvább cuccokat nem fogyasztok. Odafigyelés, elcsendesedés, meditáció és pihenés az eszközeim. Amikor legutóbb rádión korábbi vendégénél, Csillánál voltam, nála is a hatékony pihenés volt az egyik legfontosabb tanács. Sok jól működő stresszoldó technikát, praktikát tanított már nekem, ideje minél többet alkalmazni közülük.

Ti hogyan kezelitek ezeket az időszakokat?

Zoli

bigdogpools5.jpg

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr415791557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2014.02.03. 12:12:36

Nem azt szokták mondani, hogy nem a tüneteket kell kezelni, hanem az okokat?

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2014.02.03. 15:30:57

Hasonló a problémám. Reggel edzés, napközben meló, este edzés (gyakran több óra). Hazaérve már csak kajálok és a másnapi edzéscuccot rakom össze, hogy minél előbb ágyba kerüljek, de tök felesleges, mert az agyam pörög tovább. Gyakran órákig forgolódok, mire sikerül elaludni, reggel meg hulla fáradtan indulok az edzésre. Most meg összeszedtem egy olyan náthát, hogy 2 napig tuti semmi sport. :-(

Ha bejönnek neked ezek a teák, szólj. Ha az alvásra szánt időben tényleg aludni tudnánk, valószínűleg megmaradna az erőnk. :-)

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.02.03. 21:57:39

Én mindig az uszis napokon alszok szarul. Korán fekszek és fáradt is vagyok, de csak forgolódok hajnal 1-ig, aztán 5-kor meg kelni kell. Borzalmasan idegesítő.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2014.02.06. 21:17:51

Pontosan ez van nálam is (csak 5:45-ös keléssel, mert nekem így is belefér :-)), és tényleg rohadt idegesítő, hogy este nem megy az elalvás. Erre a hétre lebetegedtem, amit elsősorban az alváshiány rovására írok. Az nyírhatta úgy ki a szervezetemet, hogy az immunrendszerem nem bírta legyőzni a náthát.

Ti nem tudtok esetleg az esti sportolás helyett ebédidőben kimenni? Lehet, az esti sport is felpörgeti az agyat, és gyorsabban menne az elalvás, ha valami relaxálóbb tevékenységet folytatnánk este.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2014.02.07. 07:13:51

@azilinha: biztos hogy felpörgeti az embert az esti edzés, én ha 6-7 körül futok, akkor 11ig nem tudok elaludni, pedig hejnali 4-kor csörög az óra, és ettől normális esetben 10-kor már alszunk.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.02.07. 09:27:39

@azilinha: Én semmiképp sem tudok ebédidőben futni, ennyire nem rugalmas a beosztásom :( Marad az este.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.02.07. 09:34:01

@rrroka: Hajnali 4-kor kelsz minden nap? Az durva!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2014.02.07. 11:14:38

@szancsurrr: akkor csörög, fél5ig még szundi. 7től meló, időben kell fölkelni. :)
süti beállítások módosítása