Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Vérző mellbimbók szezonja

2014.04.25. 09:13 lukacszoli

Itt a tavasz, sőt, már a nyár is gőzerővel közelít. Aki szokott futni, már bizonyára tapasztalta, hogy ennek van néhány kellemetlen mellékhatása. Amiről most beszélnék, az a futó pasik vérző mellbimbója című jelenség.

Melegben többet izzadunk, a fokozott elválasztás pedig könnyen intenzívebbé válik, mint amennyit a technikai futófelső el tud vezetni a bőrünkről. Azaz egyrészt vizes marad a testfelszín, a nedves környezetben pedig érzékenyebbé, puhábbá válik a bőrfelület. Másrészt a vizes póló nehezebbé és keményebb, érdesebb érzetűvé válhat. Főleg akkor, ha már egy ideje használjuk és a rendszeres mosástól vízkövesebb, szúrósabb az anyaga.

Rakjuk össze egy egyenletté a felpuhult, a testtől kiemelkedő mellbimbókat és a smirglivé vált pólót. Az eredmény nem más, mint az igen kellemetlen, égető fájdalom és két hosszú vércsík a ruhánkon.

Valahogy így:

PUH6M (Custom).jpg

Én is többször jártam már így, úgy gondolom, hogy ez az egyik létező legkellemetlenebb fájdalom. Éget, dörzsöl, szúr, harap. Ráadásul ez az érzés napokon át megmarad. Ha másnap öltönyös tárgyalás van és fel kell venni egy inget, zakót, ugyanúgy kifakadhat és összevérezhet mindent.

Nézzük, milyen preventív megoldások jönnek szóba:

Az elején próbálkoztam olajjal, vazelinnel. Nem nyert hangszórót, mert viszonylag hamar lekopott onnan, ahol védenie kellene. Ráadásul mindenhol máshol ott maradt és tele lett foltokkal a pólóm. Néhány hét után minden felsőm mindkét oldalán volt egy-egy tenyérnyi folt, amit csak ollóval lehetett volna kiszedni.

Megpróbálhatjuk azt is, hogy kivágjuk a futópólóinkat. Nem túl gusztusos megoldás, viszont kétségtelenül hatékony.

489546 (Custom).jpg

Mivel nőknél ez a probléma kevésbé jelentkezik, adja magát az ötlet, hogy vegyünk fel mi is melltartót a futásokhoz. Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy ez miért nem túl szerencsés.

1682578-poster-1280-somebody-up-there-likes-me-nsfw.jpg

A viccet félretéve, a mellbimbók leragasztása bizonyult az eddigi legjobb megoldásnak.

nipple_covers.jpegnipple_guard.jpg

Kétféle iskola létezik. Rajzolhatunk egy csinos X-et két ragtapasszal. A drogériákban árulnak sport tape néven kifejezetten ilyen jellegű hatásokhoz kifejlesztett ragasztót is, ezt tekercsben vásárolhatjuk meg. A másik megoldás pedig a mellbimbóra pajzsként felhelyezhető kör alakú nipguard.

premier_sports_tape.jpg

Nekem a tekercses ragtapasz vált be. 5-6 félét is lehet kapni, érdemes letesztelni, hogy melyik az, ami a bőrünkön marad edzés közben is. Volt már dolgom olyannal is, amelyik néhány perc után leesett. Mihelyt megtaláltuk a megfelelő szalagot, nyáron is bátran vághatunk neki a hosszú futásoknak, az eredmény biztosan nem két laposra kopott mellbimbó lesz.

IzbKH9T.jpg

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr166083757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fairlane 2014.04.25. 17:46:30

Én egy kidörzsölés ellen védő krémet használok már évek óta. Izzadság nem mossa le, tökéletes. Félmaratoni távig teszteltem. Bármely testrészre kenve (combbelső, lábfej stb.) alkalmazható. Amerikai termék, az amazonon kapható. Egy darab kb. normál dezodornyi stift 12€, 4-5futás/hét gyakoriság mellett kb. 3 hónapra elég.

wrstjnethn 2014.04.25. 18:29:06

Na akkor most tessék figyelni: ÉN MEG NEM FUTOK! Probléma megoldva! Azt már nem is kérdezem, minek a méregdrága futópóló, ha csak árt??

Nem azért fektettek apáink a két lábra állás óta végtelen mennyiségű energiát, pénzt és időt a mobilitás megoldásába, hogy továbbra is felelőtlenül futkározzanak egyesek. Ez az ősök kigúnyolása, az emberi intelligencia, találékonyság és fejlődés leköpése. Például biciklin szerintem nagyságrendekkel kevesebb probléma jelentkezik.

kuki123 2014.04.25. 19:08:18

El nem tudom képzelni hogy az érintett hímneműeknek milyen extra érzékeny csöcsük lehet.

Mellesleg nekem egyből a ragtapasz jutott volna eszembe.

a 2 képen pedig lehet hogy csak a fény játék miatt, de be azonosíthatatlan nemű egyén van.
süti beállítások módosítása