Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Mozgás éjszakája

2014.06.29. 10:02 vanda0731

Előző éjszaka volt a Mozgás éjszakája esemény. 11 sportágat lehetett kipróbálni. Nagyon tetszik a kezdeményezés. Egy ilyen eseménnyel remélhetőleg olyanokat is rá lehet venni a mozgásra, akik mozgásszegény életmódot élnek. Mindenképpen közösségi élmény, nem a versengésről szól. 

A sportágakon való részvételt előzetes regisztrációhoz kötötték. Mindenki belátása szerint választhatott. Két kőszegi barátnőmmel illetve az EgyensúlyOM csapattal vettem részt az eseményen. Odaérve mindenki, névbediktálás nélkül kapott karszalagot (Miért is kellett előzetes regisztráció? Igényfelmérés.). Az időpontos sportágakra érkezési sorrendben lehetett helyet szerezni.  Az esemény jelenleg gyermekcipőben jár, az első szervezés minden szépségével. Az ötlet fantasztikus. Érdemes lenne minden évben megismételni a rendezést, fantasztikus kezdeményezés!

Mi a futáson és a tollason vettünk részt. Szerettünk volna a sárkányhajózást is kipróbálni, sajnos nem volt már helyünk. A futás rajtja nagyjából 10 percet késett. Az útvonal kijelölése nem volt teljesen egyértelmű. A 3,5 és a 6,5-10,5 km útvonala egy helyen elvált. A futók egymástól kérdezősködtek a futás közben az útvonalról. Nagyon élveztünk az kocogást a Városligetben. Nagyon büszke vagyok a barátnőimre, mivel a 3,5 km-t minden nyavalygás, belesétálás nélkül egyenletes (!) tempóban teljesítették, úgy, hogy őket még (!) nem kapta el őket a gépszíj. Nagyon ügyesek voltak! 

A tollasnál nagy szerencsénk volt. Már éppen indulni szerettünk volna, mikor egy srác a kezünkbe nyomott egy pályajegyet. (Ő már nem várta meg az időpontot, nem szerette volna eldobni a papírt. Inkább jobbnak látta odaadni valakinek. Köszönjük neki!) Nagyon mókás volt a Képzőművészeti múzeum tövében ütni a labdát. 

Fáradtan, de teljesen feltöltődve érkeztünk haza az éjszaka. Altatni nem kellett minket! 

Ők jelenleg még nem sportolnak napi rendszerességgel, sportos eseményeken sem vesznek részt. Teljesen szüzek ezen a téren.  Lássuk csak, hogy ők hogyan látták az eseményt.

 

Szandra:

Szerintem fantasztikus az ötlet. Nagyon meglepődtem azon, hogy ennyi ember megmozdult az éjszaka folyamán. Remélem jövőre is itt lehetek.

Mivel nem futok rendszeresen, a futás is egy teljesen új élmény volt. Sajnáltam, hogy az útvonalat, a távok különválását a rajt előtt nem mondták el szájbarágósabban. Mindenképpen pozitívumként éltem meg azt, hogy a 3,5 km-t könnyen lefutottam. Ez az éjszakai futás meghozta a kedvemet a további kilométerek gyűjtéséhez.

 

Dalma:

Örültem, hogy részese lehettem az élménynek. Szandra véleményével teljesen egyetértek. Mivel nem veszek részt hasonló eseményeken, így teljesen új terep volt ez számomra.  Hiányoltam az esemény folyamán az információs és útbaigazító táblákat. 

Vandával tollasoztam is. Nagyon meglepett az, hogy felügyelték a pályákat. A pályafelügyelők nem engedték, hogy a bámészkodók a játéktérre sétáljanak. Mindenképpen pozitívumként éltem meg a rendezők munkáját, segítségüket. Jól eset, hogy érdeklődtek az felől, hogy hogyan éreztem magam a tollasozás közben. Jó volt látni, hogy a páratlan csapatokhoz plusz emberként nagyon szívesen beálltak labdát adogatni. 

 

Dalma, Szandra, Vanda

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr726447047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása