Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Melegben futni?

2014.07.27. 09:00 vanda0731

A környezetemben többen panaszkodtak a melegre, valamint arra, hogy nem bírnak ebben a hőségben futni. Remélem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy mindenre van megoldás, még a melegre is. 

  1. Lehetőleg ne a legnagyobb melegben fussunk. Reggel, vagy este már kibírható már annyira az idő, hogy kellemes lehet az aznapi penzum.
  2. Hordjunk világos, lehetőleg nem testhez simuló, jól szellőző ruházatot.
  3. Vigyünk magunkkal folyadékot, vagy az útvonalat úgy tervezzük meg, hogy ivókút az utunkba essen. 
  4. Legyünk kellően hidratáltak. Hőség idején a napi vízadagunkat emeljük meg legalább egy liter vízzel.
  5. Legyen a fejünkön sapka, vagy visor.
  6. Nyakunkba tehetünk vizes törölközőt, vagy hűsítőkendőt
  7. Ha végképp nem esik jól a futás, gyaloglás, akkor próbáljunk ki más mozgásformát.
  • Kerékpározni jó, mert hűsít a menetszél.
  • Úszni felüdítő.
  • Légkondis konditeremben tornázni kellemes.
  • Árnyékos, hűs erdőben túrázni megnyugtató.

 

 

Ti hogyan védekeztek a meleg ellen, változtatok az edzésterveteken. Nálam az vált be, hogy többet úszom és bringázom. 

 

Vanda

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr486530253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabóbakterúr 2014.07.28. 08:05:45

A 2. ponttal nem értek egyet. Igenis testhez simuló sztreccs anyagú ruhában kell futni, mert az nem szívja magába az izzadságot hanem lepergeti a testről. A lenge öltözékek magukba szívják és rád tapad. Van egy műsor a TV-ben de a You tube on is fent van: Sport és tudomány. Van egy rész ami pont erről szól. Semmiképpen ne fussatok lenge öltözékben Hamarabb kimerültök és kimelegszetek!!!!!

Pazigyuri 2014.07.28. 12:53:18

Nos, valóban nem kényelmes melegben futni.
Viszont időnként elkerülhetetlen - például versenyek. Már csak ezen oknál fogva szükséges erre is úgy edzeni, mint mondjuk az emelkedőkre- időnként.
Szerintem a titka abban van, hogy a nyakunkat, fejünket ne hagyjuk túlmelegedni és bőséges folyadék-utánpótlás legyen a kezünkben, közelünkben.
Szintén szerintem ez is egy kihívás, egy állapot,. amit szokni, bírni kell és ismerni, hogyan reagál a szervezetünk rá. Nyilván ne készüljünk egyéni csúcsra, azért még lehet jóleső, mint egy bikram jóga óra :-)

Cs.Csilla 2014.07.29. 11:10:03

Én sem értek teljesen egyet mindennel! Próbáltam sapkában, úgy hogy vizeztem, próbáltam hűsítőkendővel, de mind a kettőnek befuccsolt, mert egy idő után csak melegítettek.
Így most sapka és kendő nélkül megyek, figyelve arra, hogy a tarkómat hűtsem (ott a hőközpont) és a fejemet is.
A felsőm is testre simulós (futótop) és nem érzem, hogy ez hátrány lenne.
süti beállítások módosítása