Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

A vándorló fülhallgató

2015.05.22. 17:06 lukacszoli

Egyszer volt, hol nem volt volt egyszer egy fülhallgató, aki kalandos útra indult...

Vasárnaponként rendszeresen tartunk valamilyen lelki alkalmat. Meditáció, önismeret, önfejlesztés, beszélgetés, szemlélődés. Múlt héten a Margitszigeten voltunk, a meditáció során az életutunkon dolgoztunk. Ez volt az első idei kinti alkalmunk, bár a meteorológusok ijesztgettek, szerencsére napos időt kaptunk.

Az meditáció végén együtt sétáltunk a Margit híd felé. Félúton, a Holdudvarnál, amikor oldalra néztem, valami fehéret láttam az egyik pad előtt. Alaposabban odapillantva rájöttem, hogy ez bizony egy headset, ráadásul valószínűleg Apple EarPods, amit az iPhone-hoz adnak.

Odamentem, lehajoltam, felvettem. Bizony ez tényleg az, ráadásul eredeti. A boltban 10 ezer Ft-ba kerül. Körülnéztem, úgy tűnt, hogy senki sem keresi, ráadásul, mivel valamennyire belepte a kavics, valószínűleg nem ezekben a percekben felejtette ott valaki. Lehet, hogy rám várt ez a füles?

apple-earpods-with-remote-and-mic-white-main-view.jpg

Köszönettel eltettem. A legjobbkor érkezett, mert pont néhány nappal korábban ment tönkre az előző headsetem. Ez nálam fogyóeszköz. Futás, gyaloglás, bringázás közben általában előadásokat, podcasteket hallgatok. Folyamatosan nyúzom, gyűröm, használom. Általában eBay-ről rendelem az utánpótlást, mert van, amikor általában csak néhány hétig bírják, arra pedig bőven elegendő a párszáz forintos klónja is. Lehet, hogy az eredeti tartósabb, de biztosan nem bírja annyival tovább, hogy érdemes legyen beruházni rá. A hangminőség nyilván gyengébb valamivel, de egyrészt nem zenét hallgatok, másrészt futás közben nem is ez számít.

Szóval lett egy új headsetem. Nagyon örültem neki. Egészen két napig.

Kedd este ugyanis elveszett. Azaz sehol sem találom. Soha nem jártam még így headsettel. Egyszerűen nem lelem, hiába keresem. Eltűnt, felszívódott, elnyelte a föld. Valószínűleg elhagytam útközben.

Menni akart tovább. Úgy gondolom, hogy nekem annyi volt a feladatom, hogy segítsek neki megtenni a következő lépést az útján. Egyszer majd biztosan eljut a végleges gazdájához.

Újra és újra megtapasztalom, hogy amikor kérek, kérjek pontosan. Kértem egy új headsetet az élettől. Megkaptam, de el is ment. Most olyan headsetet kérek, amelyiknek a sorsa velem folytatódik. Kérem az ideális testi-lelki headsetemet.

Most múlik pontosan, engedem, hadd menjen. Ég veled headset, jó utat!

Zoli

 

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr207479402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PettyCicuk · http://pettycicuk.blogspot.hu/ 2015.05.23. 07:03:01

Pár hete elhagytam a fülhallgatóm egy Tesco parkolóban. Futás után öltözködtem át, de sötét volt és hallottam, hogy leesett valami, de mire levettem a vizes ruhám elfelejtettem, hogy még rá kéne néznem a földre. :) Ezek ilyen Houdinik úgy tűnik. :)

Ezen felül egyszer találtam egy órát egy szórakozóhely mosdójában. Nem volt egy olcsó darab, ami miatt pont nem akartam leadni a biztonságiaknak. Bemondattuk a DJ-vel, hogy találtunk egy órát, a pultnál vagyunk, zöld ruhában és aki megmondta a színét és a márkáját (akkor nyilván az övé) és visszakapja. Senki sem jelentkezett érte, pedig még a telefonszámom is otthagytam mindenkinél, hátha másnap visszatér a tulaj. Hónapokig állt a szekrényben, majd gondoltam az már az enyém, így felvettem és az első nap el is vesztettem.

A dolgok jönnek-mennek... :)
süti beállítások módosítása