Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Egyél zsírt

2015.11.09. 09:00 monimarton

 

Ha Márton nap, akkor mi másról írhatnék, mint az egészséges zsírokról – pattant ki az ötlet vasárnap reggel a fejemből.

liba3.jpgSokunkban félelem ébred, ha meghalljuk a szót, zsír, gyakran találkozom az alábbi téves gondolatokkal:

...a zsír az, amitől zsírosabbak leszünk és kövérek...

...a zsír minden körülmények között kerülendő és egészségtelen...

...a zsíros ételektől magas lesz a koleszterin szintünk...

Nem szeretném leegyszerűsíteni a zsírokról alkotott képet, de fontos, hogy megkülönböztessünk jó és rossz zsírokat, legyen szó növényi vagy akár állati eredetű formájáról.

Vannak olyan növényi eredetű zsírok és állati eredetű társaik, amelyek fogyasztása egészséges, és napi szinten is elengedhetetlen.

A tudomány állítása szerint a telítetlen és többszörösen telítetlen cisz zsírsavak a jó zsírsavak, amely szempontból a libazsír és kacsazsír is igen előkelő helyen szerepel. Élettani szempontból az egészséges zsírok fogyasztása edzésben tartja az epehólyagot és az epe termelését, ami csökkenti az epekő kialakulásának veszélyét.

Szóval, ha szeretsz sütni, akkor a közkedvelt kókuszzsír mellett javaslom az állati eredetű zsírok használatát, nemcsak szuper zsírsavtartalmuk miatt, hanem mert ők hő hatására nem alakulnak transzzsírokká.

Bátran használj a konyhában libazsírt, kacsazsírt, vagy akár szalonnát és ne feledd, november 11. Szent Márton napja, teszteld magad a konyhában!

Móni

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr328062736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása