Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

A hős

2015.12.03. 08:41 SalamonÁgi

Régen az egyik kedvenc mesém a Pindúr pandúrok volt, melyben három, különleges képességekkel rendelkező kislány Sziporka, Csuporka, és Puszedli mentették meg a világot. Minden rész ugyanazzal a mondattal végződött: “És a világ újra megmenekült hála a Pindúr Pandúroknak”. Ez volt az a pillanat, amikor kihúztam magam és átjárta fiatal, naiv kis lelkem a büszkeség és az elégedettség, hisz egynek éreztem magam velük.

Aztán hétfőn az iskolába menet az a három utcasarok is elég volt ahhoz, hogy fejben újra végigéljem az Amőbanda legyőzését és a 7.45-ös sorakozóra már hősként érkezzek. Hős voltam gondolataimba merülve nappal és hős voltam éjjel is az álmaimban. Mindig mindenkit meg akartam védeni attól, aki bántja és állandóan segíteni szerettem volna másokon. Felhatalmazva éreztem magam és elég okosnak is ehhez– persze nem voltam az.

Ez az alapvető beállítás tinédzser koromban sem változott, és teljesen mindegy volt, hogy valóban szükség van -e arra, hogy megmentsek valakit vagy sem (nem olyan közegben mozogtam, hogy szükség lett volna rá), én  mégis rendre felléptem. Aztán történt valami, mint ahogy az lenni szokott, és megértettem, hogy másként is lehet szuperhősnek lenni. 

Természetesen mi másról lenne szó, mint a nagyon meghatározó első szerelemről és annak keserű végéről. 2,5 év együtt, ebből 1,5 boldogságban,1 meg… minek is?Hát többek között azért, hogy megmutassa magát az én hősöm és én egy életre megtanuljam: vannak helyzetek, amikor a megmentést rá lehet bízni a szenvedő félre. Az én hősöm a legjobb barátnőm volt, az igazi segítség pedig az, hogy nem tett 'semmit' az utolsó évben.

Nem sajnált és nem akarta megoldani az életem. Mindig meghallgatott és csak figyelt. Lépésről lépésre nézte végig, ahogy lassan megérik bennem a gondolat, hogy valamit tennem kell. Semmilyen irányba nem terelt, csak tükröt tartott nekem és bízott abban, hogy megtalálom az utat a boldogságomhoz, legyen az bármilyen út. Nem ítélkezett, pedig lehet akkor még úgy gondolta a dolgok vagy fehérek vagy feketék.

És hogy mi miatt írom ezt le?

Mert itt vagyok 31 évesen és még mindig elképesztően nehéz így tenni. Követni ezt a példát. Nem ítélkezni, nem megmondani, nem megoldani a másik helyett, pusztán azért, mert látom, hogy nehézségekkel küzd. Úgy is, hogy a mai napig pontosan vissza tudom idézni milyen érzés, amikor átjár a büszkeség, hogy engem nem kell megmenteni, hogy bennem megvan az erő és nem vagyok áldozat a saját életemben. Ahogyan arra is emlékszem, hogyan ellenkezett zsigerből a lelkem, akárhányszor meg akartak menteni, mert ettől butának, gyengének és elesettnek éreztem magam.

Segíteni akarsz?


Légy ott és ő meg fog nyílni!

Bízz benne és ő megérzi a saját erejét!

Kérdezz és ő tudni fogja a választ!

Tarts ki mellette és ő meg fogja oldani!

Járd a saját utad, ahogy ő is járja a sajátját!


together.jpg


 

 

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr18134684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása