Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Mától minden megváltozik

2016.02.09. 13:18 lukacszoli

A majom okosabb az embernél: amikor egy majom a tükörbe néz, egy majmot lát.

Malcolm De Chazal, mauritán író, festő, látnok

Eljött az ideje, hogy megvalósítsd az évek óta dédelgetett terveidet. A tavalyi év nehéz és hosszú volt. Küzdés, vacakolás, túlságosan elnyújtott döntések. Jóval tovább cipelhetted a hátizsákodban azokat a terheket, amiket már le kellett volna tenned. Benned ragadt a szakítás, a munkahelyváltás, a magánéleti bosszúságok hatása. Nehezen tudtad elengedni. Már-már úgy érezhetted, hogy örökre egy negatív érzés rabjává válsz. Talán az is megfordult a fejedben, hogy te már nem vagy érdemes a jóra. Hogy nem lesz többé jó munkád, párkapcsolatod, baráti köröd. Mert ha neked nincs, nem tudsz bántani másokat, ezért egyszerűbb egyedül maradni.

A kínai naptár szerint tavaly a kecske éve volt. Igen erőteljes év volt, makacs, kemény energiákkal. Ha elég keményen fogtad a gyeplőt, a rángató, meg-meglóduló erőket a jó irány felé terelhetted. A hibázás, a fókusz elvesztése viszont azonnal megbosszulta magát. Ez az az időszak volt, amikor keményen, fegyelmezetten, koncentrálva érdemes haladni. Tudatosan megtervezve az életed különböző területeit. A lehetőség a legtöbb területen megnyílt, akkor is, ha ez esetleg elsőre nem látszott. Felvillantották előtted az ideális, optimális, az igazi beteljesülés életérzését. A makacs és kemény kecske azonban nem feltétlenül engedte, hogy úgy indulj el ezen az úton, ahogy szeretnél.

fire_monkey_2016.png

Figyeld meg a saját energetikád változását úgy szeptember óta. Hatalmas emelkedés, erősödés, majd az év végével, karácsony körül katarzis, vagy a mélybe lökés következett. A legtöbben valamelyik szélsőséget éltük meg ebben az időszakban.

Elérkeztünk végre a kínai óév lezárásához. Az elmúlt héten volt a dön season, a kínai év utolsó hete. Ez általában igen intenzív időszak. Mindaz, amit még nem tapasztaltál meg az elmúló év során, de ott van a karmikus listádon, jó eséllyel megjelent ezen a héten. Február eddigi nyolc napja igen erőteljes volt. A hét közepén volt egy megengedőbb, semlegesebb periódus, de a többi napon mondhatjuk úgy is, hogy szájba rúgott a karma. Ilyenkor nagyon óvatosnak kell lenni. Előjöhetnek a régóta elfojtott érzések, elindul a beragadt dinamika. Ahol pedig már túl sok volt a feszültség, kirobbanó erővel indulnak el a folyamatok. Nem véletlenül sok ilyenkor a baleset és a súlyos konfliktus.

Ma végre elindul a következő év. 2016 a tűzmajom éve. A majom eszes, gyors, fürge, vidám, időnként pedig túlontúl játékos, szétszórt, infantilis és meggondolatlan.

Az előttünk álló 12 holdhónap során érdemes befogadóan, innovatívan hozzáállni az élethez. A folyamatok már elindultak az életedben az előző év utolsó hónapjaiban. Nagyon valószínű, hogy már október közepe és január eleje között megérkeztek azok az emberek, helyzetek és képek az életedbe, akikkel idén dolgod lesz. Ott van már a közeledben a következő párkapcsolatod, az új munkahelyed, az új lakásod, az új barátaid. Sőt, ha idén gyermeket szeretnél, az ő lelke is hónapok óta kering már körülötted és az ideális alkalmat lesi arra, hogy fizikai síkon is megérkezzen az életedbe.

inside-out-323.jpg

Ha még volt mit elengedned az elmúlt hónapok során, az jó eséllyel sokkal fájdalmasabbra sikerült, mint amire számítottál. Ennek az az oka, hogy ezek a helyzetek sok más, korábban fel nem dolgozott eseményt is magukkal rántottak. Segítettek kipucolni mindazt, ami a múltból még benned ragadt. Bármilyen fájdalmasra is sikerült, legyél hálás érte. Végre tabula rasa, tiszta lappal vághatsz bele az életed új szakaszába.

Idén legyél bátor, találékony, játékos, lendületes. Merj belevágni az újba és merj is végigmenni a kínálkozó úton. Közben hallgass a belső hangra, az intuícióra, kövesd, amit az angyalaid és a lelki vezetőid mutatnak. Legyél sikeres az életed minden területén!

Ez a te éved, te vagy a színpadon, te vagy a főszereplő!

Engedd be a tűzmajom energiáját és érj el sikereket mindenben!

Jó utat, sok sikert a tűzmajom évéhez!

Nem vagy egyedül. A társaid, a lehetőségek, az új szereplők már itt vannak körülötted. Merj elindulni, szedd össze a bátorságodat. Engedd el a félelmeket. Hiszen te is nagyon jól tudod, a depresszió és a félelem a múlthoz láncol. A szorongás a jövőt távolítja. A béke, az öröm, a boldogság és a derű érzése az, ami segít a jelenben élni.

Zoli

lunar-new-year-2016.jpg

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr618373452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása