Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Miért jó egyesületben úszni?

2014.02.07. 06:40 vanda0731

Ha az ember lánya triatlonozásra adja a fejét, akkor bizony veszettül el kell kezdeni úszni, ha nem akar belefulladni a békanyálas, zöld szombathelyi csótóba... akarom mondani a kellemesen meleg, tiszta, csillogó, feszített víztürkű tóba. 

Tehát én is triatlonra adtam a fejemet, így kénytelen voltam egy szimpatikus uszodát, keresni, ahol gyakorolhatom a karcsapásokat. Az elején csak úgy kitaláltam, hogy ha a kinézett verseny távja 1500 m, akkor az pont jó lesz, ha minden héten (vagy ritkábban) leúszom 2000 m-t biztos, ami tuti alapon. Gondoltam én. Mondjuk ez elég is volt, sikeresen le is úsztam mamamellben a célverseny távját, de valahogy nem voltam magammal elégedett. Meg amúgy is, legtöbbször teherként tekintettem az úszásra. Valahogy nem motivált túlzottan az, hogy hajnali 5-kor keljek azért, hogy 80 hosszt ússzak. 

Nem szerettem az úszást. Mindig mellben úsztam, amitől rendszeresen meg is fájdult a térdem. A gyorsúszás nem volt(!) a barátom.  Mikor már szinte majdnem hiányzott az edzéstervemből az úszás, egy kedves ismerősön invitálására lementem úszni a triatlonosokhoz a Hajósba. A legjobbkor!



Azóta szeretek úszni.

Azóta jobbára nem probléma felkelni 5-kor.

Azóta megbarátkoztam különböző kínzóeszközökkel.

Azóta megtanultam a gyorsúszást. A legutóbbi alkalommal egy igencsak hosszú és kemény edzés végén egyben már 400 m gyors ment, miden szívbaj nélkül! :) 

Miért szeretek társaságban úszni?

Motivál. Motivál az, hogy mások is ugyan olyan cipőben járnak, legyen az akár úszástanulás, vagy korán kelés. Az edzés társaságban nem unalmas. Szórakoztató. Feszegethetem a határaimat.

A legfontosabb, hogy van egy EdzőBá, aki könyörtelenül megmondja az igazságot. Aki, kijavítja a hibás technikát azért, hogy jobb legyen. Aki, ha kell, akkor bizony rengeteg lábtempót úszat. Aki, ha kell akkor kínoz  az úszás csodálatos eszközeivel...  Aki, ha még hülyeséget is kérdezel, akkor is  türelmesen válaszol, és próbálja elmagyarázni az elmagyarázhatatlant. 

Amúgy, meg lábbójával úszni mókás. 

Úszásra fel! Gyertek ti is úszni!

Vanda

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr185802278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KicsiGyík 2014.02.07. 09:37:26

Jó ezt olvasni, szinte kedvet kaptam :-)
Lehet még csatlakozni kezdő műfajban? Ha igen, mesélnél picit a részletekről? Köszi!

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2014.02.07. 10:39:08

Érdekes, hogy mennyire különbözőek vagyunk. Én kimondottan egyedül szeretek úszni, mert vízben a fejjel úgyse lehet beszélgetni, és csak zavar, ha ilyenkor valaki hozzám próbál szólni. Találtam olyan uszodát, ahol reggel még olyan is előfordul, hogy az egész medencében csak én vagyok. Számomra ez a paradicsom. :-) Egyedül az edzőbás dolog hiányzik, nekem is kell, hogy javítsák a technikámat, ezért néha én is elmegyek a saját edzőbámhoz e célból. Korán kelni így is, úgy is utálok, nem befolyásol különösebben, hogy hány hozzám hasonló hülye van. :-)

vanda0731 2014.02.07. 16:10:09

@KicsiGyík: Természetesen lehet bármikor csatlakozni. Én úgy mentem az első edzésre, hogy a gyorsúszásomat, még jó szívvel sem lehetett annak nevezni. Ma már hasonlít rá. :) Mind ezt annak köszönhetem, hogy edzői felügyelet alatt voltam/vagyok. Amúgy az eltésekhez járok. Hétfő, szerda, péntek reggel 6, Hajós, Kis Gyulával.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.02.07. 19:25:05

@KicsiGyík: @vanda0731: Még annyit tennék hozzá, hogy a kezdőknek inkább a hétfői edzés ajánlott. Olyankor ugyanis leginkább technika van. 5:50-kor van a tali az előtérben.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.02.07. 19:31:49

@azilinha: Én is azt hittem, hogy az úszás egy totál magányos sport, de valahogy nekem mégis olyan jó, hogy ott vannak a többiek. Lehet pl. szenvedő pillantásokat váltani, meg ha bele akarsz fulladni, akkor ott vannak, hogy kimentsenek :D Ráadásul van egy csomó nagyon jó úszó, akik még motiválnak is.
süti beállítások módosítása