Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Normafa 10/20

2014.03.02. 14:15 vanda0731

Már jó előre eldöntöttem, hogy  a lehető legtöbb Budapest Kupa túrára el fogok menni. Az évet máris a Buék20-as túrával indítottuk a csapattal. Részemről a következő túra március 1-ig váratott magára. Ez  a Normafa 10/20 volt. Jómagam a rövidebb, azaz a 10 km-es távot választottam. 

A túra a Szépjuhásznétől indult. Reggel 8 órára már fent is voltam a gyönyörű, szép, új terepcipőmben. Futva mentem, az egy szigetkörnyi távolságból lévő lakástól. Kellően bemelegedve értem fel a ködbe burkolódzott rajtközponthoz. Gyors regisztráció után már úton is voltam. Csodálatos volt az erdő. Gyönyörű volt az, ahogyan a napsugarak a ködön keresztül átszűrődtek az ágakon.

Tőlem meglepő módon simán odataláltam az első ellenőrzőpontra, a Csacsi-rétre. Ahol egy gyors útbaigazítást követően tovább is haladtam a sárga jelzésen. Ott kezdett gyanús lenni a dolog, ahol megpillantottam egy piros jelzést... nagyon gyanús volt, mert nekem egy zöld keresztre kellett volna kilyukadnom... Valamint már az is furcsa volt, hogy a 2. ellenőrzőpont, a Normafa a Csacsi-réttől 1,1 km-re volt, de én már mentem vagy 2-2,5-et... A piros jelzésnél gyorsan segítséget is kértem egy túrázós csapattól. Ők felvilágosítottak, hogy bizony jócskán lementem a térképről, valamint ők a 20-as távra neveztek. Elmagyarázták meddig kell visszamennem, és hol kell újra lefordulnom. Az újabb utasítást követve (nem, nem tudok még térképet olvasni...) meg is találtam a Z+ jelzést. Azon haladva egyszer csak vége lett az útnak, és a semmi közepén találtam újra magam. No, itt érkezett el az a pont, ahol telefonáltam a túra szervezőjének. Pontosan elmondtam, hogy hol vagyok. Akkor kezdtem kétségbe esni, amikor a szervező sem tudta megállapítani, hogy hol vagyok... Mint utóbb kiderült Makkosmária után voltam valahol. 

Innen visszafordulva visszamentem a Csacsi-rétre. Újra megkérdeztem, hogy merre kell menni. A fiúk ekkor már a teljesen ellenkező irányba indítottak el. Itt, ezen a ponton realizálódott bennem, hogy totálisan ellenkező irányba küldtek el a legelső alkalommal, ezzel kerültem 8 km-t.

Innentől, már szinte eseménymentesen telt a túra. Könnyen odataláltam a Normafára, az Erzsikéhez, majd vissza a Szépjuhásznéhez. 

Az eltévedést, és a vele együtt lévő kétségbeesést kihagytam volna. Ezeket leszámítva (de talán ezzel is) egy nagyon jó túrán vettem részt. Most már egyre több olyan túravonal van, amit ismerek. Például a Normafa és az Erzsike közötti részen térkép nélkül is komfortosan mozgok, a tavalyi futásoknak hála. 

Kezdem megszeretni a terepfutást. Teljesen feltölt energiával az erdő. Hatalmas vigyorral a számon fejeztem be a túrát, az eltévedések és az új cipőm besározása ellenére is. 

Nem is értem, hogy eddig miért nem jártam többet kirándulni, túrázni, én aki a Kőszegi-hegységben nőtt fel. Eddig kényszer volt elmenni otthon, de most már szinte várom azt a pillanatot, amikor újra mehetek terepre. 

 

Az Eltévedés Nagyasszonya

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr55838150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása